Ny udestue i Aabenraa

Udestue med skydedøre ved Åbenrå Fjord

De nye ejere af den smukke arkitekttegnede villa fra 1960´erne, med udsigt ud over Åbenrå fjord, ønskede sig et uderum hvor de kan nyde udsigten og følge med i årstidernes skifte, hele året.

Med kyndig hjælp fra Arkkon arkitekter i Tønder, blev opgaven hurtigt projekteret, tegnet og visualiseret. Byggeriet blev udført med millimeters nøjagtighed af Velkær Tømrer- & snedkerforretning og den flotte belægning i Kinesisk skifer og Granit er udført af Kjellkvist A/S. Det færdige resultat er en multifunktionel udestue og overdækket terrasse, som passer perfekt ind i husets arkitektur og omgivelser, der kan bruges hele året.

I alle udestuens 3 facader er der monteret VIKANDA skydedøre type Sun slide CP50. Sun slide CP50 skydedøre er lavet i termisk delte og pulverlakerede aluminiumsprofiler, her i sort RAL 9005 tilpasset husets vinduer og døre, og de er med 2-lags lavenergiruder.

Udestuen bruges også i vinterhalvåret

Lavenergiruderne og de termisk delte aluminiums profiler gør det muligt at kunne bruge udestuen også i vinterhalvåret. Et par timers solskin på en klar vinterdag varmer hurtigt udestuen op, gennem de store glasarealer, til 2 cifrede varmegrader.

Husets beboere, Jutta og Kjeld, nyder mange timer i udestuen gennem vinteren og det bliver til mange flere skønne stunder i resten af året. Takket være at skydedørene kan åbnes i alle 3 facader – alt lige fra 1 cm til over 3 m. i de store 4,75 m. brede skydedørspartier – kan man altid lufte så lidt eller meget ud som der er behov for. Når det er højsommer står skydedørene helt åbne, og udestuen fungerer nu som en overdækket terrasse.

Foråret starter tidligt i Aabenraa

Uanset om skydedørene er åbnede – helt eller delvist – eller om de er lukkede, så er lyset det samme. Følelsen af sommer starter i det tidligste forår, når blot solen er fremme betyder det intet hvor meget det blæser og der kun er 10 – 12 grader, her bag skydedørene er der altid varmt, lyst og dejligt.

Skydedørene står med rustfrit stål kugleleje hjul på bundskinnen, dermed er alt vægt på soklen, så der kræves ikke store kraftige overliggere til at bære. Til trods for at de mere end 150 cm. brede skydedøre er tunge, åbnes og lukkes de nemt med én hånd.

Før udestuen/overdækningen blev bygget, blev boligen overopvarmet om sommeren, gennem de store glasfacader i huset. Det er nu fortid. Taget på udestue/overdækning skygger for at solen rammer husets glasfacade, så der nu er behagelige temperaturer indenfor om sommeren. I foråret og efteråret hvor man gerne vil have den gratis varme fra solen, åbner man blot døren ud til udestuen og får varmen ind herfra.

Jutta og Kjeld er enige om at de har fået den helt perfekte løsning, og glæder sig til at nyde mange år endnu i deres velfortjente otium, i deres smukke hjem.