Nye vinduer til byhus

Trævinduer med buet overkarm, sikrer det oprindelige udtryk på flot byhus i Løgumkloster. Her har familien Jørgensen valgt at gå ”all in” og få monteret nye trævinduer med buet overkarm i det store smukke byhus, som har været under løbende restaurering gennem en årrække.

Vinduerne der er fremstillet af kernetræ fra de Nordskandinaviske skove, færdigmales i ønsket farve – her standard hvid – før lavenergiruder isættes, inden de forlader fabrikken for at blive monteret af vores dygtige montører.

Holdbarheden på nutidens trævinduer og trædøre er væsentligt forlænget i de seneste par årtier. Det skyldes en kombination af mange ting som blandt andet: større krav til træets kerneandel og lavt fugtindhold, bedre og mere nøjagtig forarbejdning med automatiserede maskiner og ikke mindst den dækkende overfladebehandling inden glasset sættes i.

Det mest udsatte sted på vinduer er glaslisten i bunden af vinduet. En bundglasliste i træ er det første der tørrer ud, revner og begynder at optage fugt. For at undgå dette, anvender vi i dag bundglaslister af aluminium, malet i samme farve som resten af vinduet. Det sikrer at der går mange år, inden vinduer og døre af træ skal efterbehandles med maling.

Familien Jørgensen er, som alle andre i byen der går eller kører forbi det smukke hus, glade for at de valgte den helt rigtige løsning: vinduer som de så ud da huset blev bygget for mange år siden. Ingen kompromisser hverken med hensyn til udseende, funktion eller isolering og det til en overkommelig pris.